Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου



Η απεργία στις 9 Απρίλη, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Να νεκρώσει κάθε εργασιακός χώρος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα! Να κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους, ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ υπόθεση την οργάνωση, πραγματοποίηση και περιφρούρηση αυτής της κινητοποίησης! Να πληθύνουν οι συμμετοχές εργατικών – λαϊκών οικογενειών στις κινητοποιήσεις για την ανακούφιση των ανέργων στις 4/4 στον ΟΑΕΔ, στις 7/4 στα νοσοκομεία που θα κορυφωθούν στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 12/4 στα Γιάννενα.
Οι δήθεν «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ τύπου Κασσή στην περιοχή μας, για μια ακόμα φορά, επέλεξαν τον συνεπή – για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που εξυπηρετούν – δρόμο της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Αλλά και η υποκρισία όλων εκείνων των δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και αρκούνται στο να καταγγέλλουν τάχα τα μνημόνια για τη βαρβαρότητα της καθημερινότητας των λαϊκών οικογενειών, πλέον δεν πρέπει να μπορούν να σταθούν πουθενά. Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου είναι προαποφασισμένες επιλογές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ που καθυστέρησαν να υλοποιηθούν στη χώρα μας και τώρα, με τη λογική του κατεπείγοντος, περνάν ως χιονοστιβάδα και σαρώνουν τις ζωές μας.
Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια. Είναι πολιτικές επιλογές εκείνων των δυνάμεων που θέλουν πάση θυσία να σώσουν τα αφεντικά τους, τους μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν και στην περιοχή μας, την Ήπειρο. Την «ανάπτυξη» της ΕΕ των μονοπωλίων που με όποιες διαφοροποιήσεις, προσυπογράφουν όλα τα Κόμματα, οι Περιφερειάρχες, οι Δημάρχοι των ευρωενωσιακών επιλογών και ας λένε ότι νοιάζονται για τα συμφέροντα του λαού μας.
Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να γίνει και κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές του Μαΐου. Στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, δυναμώνουμε το ΚΚΕ! Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτιά του, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όλυ Τσουμάνη
Γιάννενα, 31/3/2014