Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σχετικά με τις απειλές των Χρυσαυγιτών προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρο

Όλυ Τσουμάνη

Σχετικά με τις απειλές των Χρυσαυγιτών προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Οι νέες απειλές που εκτοξεύτηκαν από την εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή στο Πέραμα Αττικής, ενάντια στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επιβεβαιώνουν περίτρανα το ρόλο του φασιστικού αυτού μορφώματος, ως τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας που – μαζί με μηχανισμούς του κράτους όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες συνομιλίες τους με το γγ της κυβέρνησης – υπερασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων για αυτές τις εξελίξεις. Εκτρέφοντας τον αντικομμουνισμό, με ανθρώπους όπως ο Π. Μπαλτάκος, το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες, καλλιεργούν το έδαφος πάνω στο οποίο ριζώνει η Χρυσή Αυγή. Η προσπάθεια για δημιουργίας ενός κλίματος συνωμοσίας με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, αθωώνει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει τα φασιστικά αυτά μορφώματα.
Κανένας εργάτης, καμιά λαϊκή οικογένεια, να μην αφήσει την αγανάκτησή του να θολώσει το ταξικό του κριτήριο. Το πραγματικό δίλημμα είναι «Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Η ΧΑ βρίσκεται με συνέπεια στο πλευρό των καπιταλιστών. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πρέπει να βρεθεί στη σωστή πλευρά: με τους εργάτες, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Το ναζισμό μπορεί να τον αντιπαλέψει και να τον νικήσει, όπως και στο παρελθόν, ο λαός, το λαϊκό κίνημα. Με την οργάνωση και την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορεί να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σύστημα που τη θρέφει.
Και γι’ αυτό το λόγο, στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση, η ψήφος σου πρέπει να βρει το στόχο. Με ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια, με ισχυρό ΚΚΕ σε σωματεία και συλλόγους, σε γειτονιές και χωριά, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ανασύνταξη του κινήματος, για συνολικότερες ανατροπές.
Και με αυτή την αφορμή, καλούμε:
  • Τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους στα Γιάννενα, να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του ταξικού τους σωματείου που πραγματοποιούνται από Τρίτη 8/4 μέχρι και Σάββατο 12/4.
  • Όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 9 Απρίλη και στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο ενάντια στην Ανεργία, το Σάββατο 12 Απρίλη στα Γιάννενα.
Γιάννενα, 7/4/2014