Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


        Στις 26 του Μάη το πρωί θα κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας, από τη θέση θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, αν θα ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ή αν θα αφήσουμε κι άλλα χρόνια να πάνε χαμένα.
         Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλοι.
Μπορούμε με Ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού.
Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο Εργατικής – Λαϊκής αντιπολίτευσης στην τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι δεσμευμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα. Απελευθερωμένοι από τις αλυσίδες της ΕΕ των μονοπωλίων.
Μπορούμε μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα. Η Δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δύναμη για το λαό.
- Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου σε όλους τους δήμους, όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια έδωσαν τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης απαντάνε ξεκάθαρα στην ανάσα που έχει ανάγκη σήμερα να πάρει ο λαός από την φτώχεια και την ανέχεια. Ανοίγουν το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και πρωταγωνιστή στη δικιά του εργατική, λαϊκή εξουσία.
Λένε ψέματα οι υποψήφιοι της ΝΔ (Καχριμάνης), ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ (Ζάψας), ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη) ότι το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020 είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων της Ηπείρου.
Είτε με «επενδύσεις» είτε με «πρωτογενή ανασυγκρότηση» ο λαός θα είναι τσακισμένος.
Το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο που θα γιγαντώσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ρίχνει στον Καιάδα τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, το μέλλον της νεολαίας, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες-εμπόρους και βιοτέχνες.
Απόρριψε την κυβερνητική υποψηφιότητα του Καχριμάνη. Είναι γνήσιος εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θερμός υποστηρικτής των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μην εμπιστεύεσαι την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεροβασίλη. Στο ψηφοδέλτιο της συμμετέχουν γνωστοί, δοκιμασμένοι αντίπαλοι του λαού που διέπρεψαν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρήκαν στέγη στο νέο ΠΑΣΟΚ με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ, με γνωστούς εργατοπατέρες, δημάρχους και αντιδημάρχους που ρήμαξαν το λαό.
Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Δυνάμωσε τη λαϊκή συμμαχία για να χωθούν στα λαγούμια τους οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι υμνητές της χούντας και του Χίτλερ, αυτοί που δεν άφησαν μέτρο υπέρ των εφοπλιστών που να μην το στηρίξουν, που θέλουν μεροκάματα πείνας για τον ελληνικό λαό.

ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙΣ την ψήφο σου στα κόμματα του Ευρωμονόδρομου
Ενώ η ψήφος για σένα θα είναι στο συγγενή, το φίλο ή το γνωστό θα καταμετρηθεί υπέρ της πολιτικής Ε.Ε. – Τρόικας – Κυβέρνησης
Είναι τουλάχιστον εξοργιστικός ο τρόπος που στήνουν τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά το σκηνικό της αντιπαράθεσης καθορίζοντας εκ των προτέρων τους νικητές, τους μονομάχους, από τη μια με τον Καχριμάνη της ΝΔ και από την άλλη με τη Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Φίλοι και σύντροφοι, ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην Ήπειρο την πραγματική ανατροπή με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή.
Είναι αισχρό ψέμα ότι μπορεί χωρίς το λαό πρωταγωνιστή να δούμε άσπρη μέρα, δεν την είδαμε ποτέ.
Μένουν 10 μέρες μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές.
Να μη μείνει κανένα σπίτι, κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος, κανένας επαγγελματίας που δε θα πάρει το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο
Αξίζει τον κόπο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε τη νύχτα μέρα
Ζήτω το τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ
ΚΚΕ Ισχυρό παντού
Η δύναμη και η ελπίδα είναι του λαού.