Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Το ΚΚΕ τιμά τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μαΐου 1945, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσοι αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού "Αξονα" Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικάκινήματα στις καπιταλιστικές χώρες. Τιμάμε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις, που οργανωτής, βασικός αιμοδότης, εμπνευστής και οδηγητής αναδείχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν το αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν στις συνθήκες δύο καπιταλιστικών κρίσεων, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι την - ηττημένη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Γερμανία δύναμη κρούσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
Στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αποφασιστική, καθοριστική, ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, σχεδόν 30 εκατομμύρια θύματα μαζί με τους ανάπηρους και τραυματισμένους Σοβιετικούς πολίτες. Τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Βρετανία μόλις το 1944 άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη κατά του "Αξονα" και με βασικό στόχο να ανακοπεί η προέλαση του Κόκκινου Στρατού.
Μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι καπιταλιστές επιχειρούν να "ξαναγράψουν" την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να σβήσουν τις ηρωικές σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην επιτυχία αυτής της εποποιίας. Ο αντικομμουνισμός γίνεται επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία καθιέρωσε την 9η του Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης". Ο φασισμός εξισώνεται με τον κομμουνισμό, ο Χίτλερ που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν που ήταν ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκηςτων Λαών.
. Σήμερα, ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση. Το μαρτυρά η δολοφονική της δράση ενάντια σε μετανάστες, εργάτες, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Το μαρτυρά η ολόπλευρη στήριξή της στην πλουτοκρατία. Το ομολογεί το αντικομμουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας, τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ, η λατρεία της προς τα "τάγματα ασφαλείας", τους δοσίλογους της Κατοχής, τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί που στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πάλης του ΔΣΕ, έγιναν συνεργάτες των Βρετανών και Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι οι πολιτικοί απόγονοι των εχθρών του λαού.
Μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία που θα δυναμώνει σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος, που γεννάει το φασισμό, μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
Το σύγχρονο παράδειγμα της Ουκρανίας, επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ο ουκρανικός λαός ματώνει από την ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου και συγκρούονται με την καπιταλιστική Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των αγωγών και των μεριδίων της αγοράς. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια για κανένα λαό, αλλά αντίθετα τον οδηγούν στον πόλεμο και τη δυστυχία.
Η στάση λοιπόν της ΕΕ στην Ουκρανία δεν είναι αποτέλεσμα «κακού χειρισμού», «απόκλισης από τις αρχές της», όπως ισχυρίζονται κάποιοι αστοί πολιτικοί που δήθεν ασκούν κριτική στην ΕΕ, προβάλλοντας όμως ότι μπορεί να αλλάξει. Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει «Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας», όπως σπέρνουν αυταπάτες οι δυνάμεις του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας που συσπειρώνονται στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (εκεί όπου συμπροεδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ).
Η Ουκρανία επίσης, με τον πλούτο που διαθέτει, με το γεγονός ότι είναι ενεργειακός κόμβος, αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν αρκεί μια χώρα να έχει πλεονεκτήματα. Όσο αυτά τα χειρίζονται οι καπιταλιστές, μπορούν να γίνουν κατάρα για το λαό. Η ιστορία, παλιότερη και πρόσφατη, το δείχνει περίτρανα. Οταν μαλώνουν τα «βουβάλια» (τα μεγάλα μονοπωλιακά συγκροτήματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας), την πληρώνουν τα «βατράχια» (οι λαοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτόν τον ανταγωνισμό). Ας σκεφθούν οι εργαζόμενοι πώς πρέπει να σταθούν απέναντι σε όσους τους υπόσχονται ότι θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα από την ενεργειακή και γεωστρατηγική θέση της χώρας!
Με κριτήριο τη ζωή, τα προβλήματά του, ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης πρέπει να προβληματιστεί για το τι φταίει, τι πρέπει να γίνει, τι και πώς θα το αλλάξουμε. Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει το λαό στα μάτια, γιατί είπε την αλήθεια για το χαρακτήρα της ΕΕ, για τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τόλμησε, σε χρόνια δύσκολα, να πάει κόντρα στο ρεύμα και συνεχίζει.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομαστεί, με όποιο μανδύα και αν εμφανιστεί. Είναι εγγύηση, για χειραφέτηση του λαού από την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Στις κάλπες του Μαΐου, ενισχύουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού
Γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!
Στις Ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!
Στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλείς:
  • Την Όλυ Τσουμάνη Στην Περιφέρεια Ηπείρου, Υποψήφια Περιφερειάρχης.
  • Τον Γιώργο Πρέντζα, Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων.
  • Τον Τάκη Τασιούλα, Υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννιτών.
  • Τον Σωτήρη Μανούση Υποψήφιο Δήμαρχο Ζίτσας.
  • Τον Τάσο Τόκα, υποψήφιο Δήμαρχο Δωδώνης.
  • Την Τασία Κίτσου, υποψήφια Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων.
  • Τον Τάκη Σδούκο, Υποψήφιο Δήμαρχο Κόνιτσας.
  • Τον Παναγιώτη καραγιάννη, Υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου.
Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του ΚΚΕ