Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Μόνο οι κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται μαζί μας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης φτάνουμε μια βδομάδα πριν τις εκλογές και μπορούμε με ψηλά το κεφάλι να αντικρίζουμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, του αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες.
Γιατί όλα αυτά τα χρόνια ακούραστα και χωρίς ιδιοτέλεια δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκρουστεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Εμείς δεν φοράμε τη προβιά του δήθεν παλιού δοκιμασμένου όπως ο υποψήφιος της ΝΔ Γκόντας, ούτε του νέου και άφθαρτου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Μπέγκα. Ούτε του νέου σωτήρα και ουρανοκατέβατου που έρχεται να φέρει την ανατροπή όπως ο Νάτσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Για ένα πράγμα είναι γνωστοί, δοκιμασμένοι και οι τρεις μαζί με όποια απόχρωση και αν έχουν. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε., είναι πρωταγωνιστές στην προώθηση και στήριξη όλων των αντιλαϊκών και καταστροφικών πολιτικών.
Χρόνια τώρα και οι τρεις αυτή την πολιτική εφάρμοσαν, στήριξαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν. Και οι τρεις υπόσχονται στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των Ιωαννίνων τραπέζια και υπηρεσίες ελεημοσύνης, παροχές σε εξαθλιωμένους, προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια του λαού μας.
Όλοι τους και γνωρίζουν και αποδέχονται ότι οι δήμοι, μαζί και ο δήμος Ιωαννιτών, είναι δήμος επιχειρηματίας που κοστολογεί κάθε υπηρεσία και στέλνει το λογαριασμό στο λαό.
Είναι ο Δήμος που συνεργάζεται με επιχειρηματίες σε χρυσοφόρους τομείς της οικονομίας όπως τα απορρίμματα, το νερό, τις αναπλάσεις, την περιοχή γύρω από την λίμνη, την προώθηση της συγκέντρωσης της γης σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από το ρυθμιστικό σχεδιασμό.
Αυτή την πολιτική υλοποίησαν κατά γράμμα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι: Γκόντας της ΝΔ, Μπέγκας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Διαφημίζουν σήμερα την συμβολή τους στην υλοποίησή της. Την ίδια στιγμή που γονατίζουν την λαϊκή οικογένεια με απολύσεις, με συρρίκνωση υπηρεσιών, με αύξηση της δημοτικής φορολογίας, του νερού, των ανταποδοτικών. Ενώ για τους μεγάλους επιχειρηματίες φροντίζουν να τα διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα για να έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους.
Έχουν στα ψηφοδέλτιά τους παλιούς και νέους επιχειρηματίες έτοιμους να αναπτύξουν δράση σε νέου τομείς.
Δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με αυτούς ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο α/α ΕΒΕ, ο άνθρωπος της λαϊκής οικογένειας.
Όταν μιλάν για την πόλη δεν εννοούν τα λαϊκά στρώματα που ζουν και τσακίζονται καθημερινά. Οι εκθέσεις ιδεών που καταθέτουν σαν προγράμματα, το όραμα και η αγάπη τους για την πόλη αφορά τους λίγους επιχειρηματίες, τα μεγάλα συμφέροντα.
Για τους πολλούς, ετοιμάζουν προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας μέσω των κοινωνικών δομών, μαζί με επιχειρηματίες, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί.
Ανάμεσα στους υποψήφιους της συγκυβέρνησης υπάρχουν κι άλλοι σωτήρες που εμφανίζονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου κινούμενοι όμως στην ίδια λογική.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάτσης σαν «απανταχού απόντας» πλαισιωμένος με έμπειρους και δοκιμασμένους που διέπρεψαν στους μηχανισμούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έρχεται να φέρει την ανατροπή μιας πολιτικής που στηρίζει τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του. Υπόσχεται να συνεχίσει την πολιτική που σταθερά βάθρα έχει την Ε.Ε., την επιχειρηματική δράση, δηλαδή τν καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι των Ιωαννίνων έχουν επιλογή να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σε Δήμο και Περιφέρεια, να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές, στα συνδικάτα, στους συλλόγους.
Να αναδειχθεί παντού ισχυρή εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση. Ισχυρό ΚΚΕ με ισχυρή παρουσία στο Δήμο Ιωαννιτών θα δώσει τη μάχη όπως μέχρι τώρα κάναμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Παντού, όπου εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή επίθεση.
Θα δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε, να ματαιώσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα υλοποιούνται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας
Για να :
  • για να ματαιωθούν οι απολύσεις
  • για μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στο 40% στη λαϊκή οικογένεια και στην επαγγελματική στέγη.
  • Να καταργηθούν εντελώς στους ανέργους
  • να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες
  • να μπει φρένο στο ξεπούλημα του νερού
  • να διευρυνθούν οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες του Δήμου, το δίκτυο παιδικών σταθμών.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία
  • να δημιουργηθούν παιδικές κατασκηνώσεις
  • να στηριχθούν οι ανασφάλιστοι
  • να προχωρήσει άμεσα η αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης
και βέβαια
  • να δωθούν οι αντίστοιχοι πόροι από το κεντρικό κράτος στους Δήμους.
Από όποια θέση και να βρεθούμε ένα πράγμα είναι σίγουρο. Θα είμαστε στο ίδιο μετερίζι μαζί με το λαό στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί δυνατός λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ
Γεια σας